Takže , včera o pol noci mi ho Kami odovzdal a nedalo mi tak som to hned odskúšal.
Kedže mám skúsenosť s "čidlami na šiltovke" a aj s ProClipom, všetko v kombinácii trackirom 5 vyhodnotil by som to takto.
"
Čidlá: Ak sú dobre nastavené v podstate je to dobrá voľba, ale občas sa stalo že:
1. zachytili odraz niečoho iného a obraz začal skákať
2. občas sa mi stalo že som dostal "čidlá" do takej polohy, že prestali komunikovať z obrazovkou track iru. Dostali sa mimo záber a obraz zamrzol.
Tieto dva body môžu byť aj dôsledok zlého nastavenia, neviem to úplne objektívne posúdiť.
3.raz za čas sa stalo, že mi prestalo fungovať priblíženie a odďaľovanie. Prejavilo sa to tak, že obraz sa začal vzďaľovať, alebo približovať veľmi pomaly a nereagoval na namapované tlačítka, čo trvá nejakú sekundu alebo dve či tri kým sa to spamätá
4.pri manévrovaní treba pohľad dosť často centrovať.
Track-clip.
Problémy bodu 1.a 2. sa vyriešili tým, že to funguje na inom princípe.
Problémy bodu 3. a 4. pretrvávajú. Dokonca sa mi zdá že bod 4./centrovanie pohľadu/ treba robiť častejšie a je aj výraznejšie. /Možno len prudko kývam hlavou a kedže na rozdiel od LukeClipu, TracClip nie je pevný, ale dá sa ním pohybovať na takom maličkom otočnom čape, stačilo ho len zafixovať páskou. Vyskúšam a dám raport/ Pri manévroch sa mi často stalo že som dostal súpera pred zameriavač, ale vysvietenie zameriavača nebolo vidieť. Keď som stačil centrovanie tak pohľad mnoho krát "poskočil" tak, že som na chvíľu /práve tú najrozhodujúcejšiu na streľbu/ stratil vizuál na kontakt a keď som ho zbadal už som premrhal čas na streľbu.
LukeClip
Raz za necelú hodinu som zaznamenal problém z bodu 3.
Čo je pozitívne. Problém z bodu 4. "vyosenie" zameriavača pri manévrovom súboji sa minimalizoval. Síce k nemu dochádza, ale ani raz sa mi nestratilo,/ za tú necelú hodinku pri súbojoch na Berloge/ vysvietenie z plochy zameriavača. Maximálne sa jemne vyosilo do strán.