Robo. - modelarske panoptikum II (Let-37A Čmelák, OM-AIU, 1/72 KP)
-
Robo.
- Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 7:46 pm
- Kontaktovať používateľa:
Robo. - modelarske panoptikum II (Let-37A Čmelák, OM-AIU, 1/72 KP)
Ahojte, miesto lietania pokracujem v mojej cinnosti pozostavajucej v nanasani chemikalii na rozmanito tvarovane plastove dosticky.
Tuna v Nedozeroch-Brezanoch byva nas kamarat Leon (Roman Solarik). S Algym a Kukulom ste ho na Sliaci na leteckych dnoch i s mojim panom bratrom stretli. Roman ma v Nedozeroch sopu. A v tej sope ma Cmelaka.
Pribeh letuna napriklad tu:
https://www.gonzoaviation.com/clanok/ro ... -37-cmelak
Leon na nom cely cas maka, v dnesnej dobe uz je vsetko nahradene, vybrusene, opravene, nahodene, nalestene, podla starych foto by ste ho nepsoznali. Cmelak.
Motor bezi, letun bude v principe letuschopny. Predvcerom striekal podvozky povestnou CSN 6400.
Zakupil si stavebnicu KP a lepty MARABU k tomu a ked mu pan bratr ukazoval foto Aviu, posunul model mne, aby som ho teda postavil, ze on bude fidlikat tu masinu, co ma 1:1
Tak som zapocal prace, a pomalicky som sa prelepil, prebrusil, pretmelil atd dokola az k hotovemu modelu. Tuna budem pridavat forografie zo stavby a aj roznorode pribehy, teraz uz smiesne.
Algy mi kazal dat aj sem.
Tuna v Nedozeroch-Brezanoch byva nas kamarat Leon (Roman Solarik). S Algym a Kukulom ste ho na Sliaci na leteckych dnoch i s mojim panom bratrom stretli. Roman ma v Nedozeroch sopu. A v tej sope ma Cmelaka.
Pribeh letuna napriklad tu:
https://www.gonzoaviation.com/clanok/ro ... -37-cmelak
Leon na nom cely cas maka, v dnesnej dobe uz je vsetko nahradene, vybrusene, opravene, nahodene, nalestene, podla starych foto by ste ho nepsoznali. Cmelak.
Motor bezi, letun bude v principe letuschopny. Predvcerom striekal podvozky povestnou CSN 6400.
Zakupil si stavebnicu KP a lepty MARABU k tomu a ked mu pan bratr ukazoval foto Aviu, posunul model mne, aby som ho teda postavil, ze on bude fidlikat tu masinu, co ma 1:1
Tak som zapocal prace, a pomalicky som sa prelepil, prebrusil, pretmelil atd dokola az k hotovemu modelu. Tuna budem pridavat forografie zo stavby a aj roznorode pribehy, teraz uz smiesne.
Algy mi kazal dat aj sem.
- Algy
- Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Re: Robo. - modelarske panoptikum II (Let-37A Čmelák, OM-AIU, 1/72 KP)
Pekne....a kedy ho pôjdeme pozrieť na živo ???
Letka_13/Algy
-
Vladis
- Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2017 1:58 pm
Toho cmelaka som musel aj ja vidat ak lietal tu na letisku kopanka, to mam tu "za polom" aj ked uz v poslednych rokoch sa velmi malo praskuje...nie ako v detstve ked sa praskovalo vo velkom a stale bolo pocut krasny basovy hukot 9 valca s nizsimi otakckami.... a co stvárali tí piloti stým lietadlom
...vzdy som ich obdivoval.
Letka_13/Vladis
-
Robo.
Je to tak, uz ich lietava pomenej. Minuly vikend tu v Prievidzi poletoval "Dusty", ale uz v roli vyhliadkoveho aeroplaniku. O tragickej nehode na miestnom letisku radsej nebudeme hovorit, uz to budu prave tri roky
Na facebooku som clenom skupiny "Z-37 Cmelak", denne tam pribudaju fotky Cmelakov a Turbocmelakov z celeho sveta.
Legenda ceskoslovenskeho letectva, leteckeho vyvoja, lietajuci traktor, Agrostuka, fekalobomber. Piloti su hrdinovia, vsetci.
Takto sa to zacalo:
Toto Leon nakupil. To este nikto z nas netusil, co je toto KP zac. Samozrejme ako na potvoru teraz onedlho vyjde stavebnica od ineho vyrobcu a bude kvalitatovne uplne inde. Ako ked z Kanianky pridete do Prievidze.

Vrtula sa napriklad nejak extra pouzit nedala, podobne to bolo s dalsimi detailami...

Vycvakal som von hlavne casti Cmeldu a pustil som sa do kokpitu. Ten bol takmer kompletne sucastou leptov od firmy MARABU. Pracovalo sa s nimi super a zlepsili KP stavebnicu o 500%, a to ani moc neprehanam.

Napasovanie take vselijake, ale da sa to prezit.

Nastriekane a nafarbene zakladne casti kabiny.

Na facebooku som clenom skupiny "Z-37 Cmelak", denne tam pribudaju fotky Cmelakov a Turbocmelakov z celeho sveta.
Legenda ceskoslovenskeho letectva, leteckeho vyvoja, lietajuci traktor, Agrostuka, fekalobomber. Piloti su hrdinovia, vsetci.
Takto sa to zacalo:
Toto Leon nakupil. To este nikto z nas netusil, co je toto KP zac. Samozrejme ako na potvoru teraz onedlho vyjde stavebnica od ineho vyrobcu a bude kvalitatovne uplne inde. Ako ked z Kanianky pridete do Prievidze.

Vrtula sa napriklad nejak extra pouzit nedala, podobne to bolo s dalsimi detailami...

Vycvakal som von hlavne casti Cmeldu a pustil som sa do kokpitu. Ten bol takmer kompletne sucastou leptov od firmy MARABU. Pracovalo sa s nimi super a zlepsili KP stavebnicu o 500%, a to ani moc neprehanam.

Napasovanie take vselijake, ale da sa to prezit.

Nastriekane a nafarbene zakladne casti kabiny.

Naposledy upravil/-a Robo. v St Aug 26, 2020 7:34 am, upravené celkom 1 krát.
- veikso
- Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 8:15 pm
A já jsem myslel, že to bude Štefan...
To musí bavit!
-
Robo.
-
Robo.
-
Robo.
- Mike
- Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 7:35 pm
Ty zver - daj tu foto hotoveho Cmeliaka , ved je uplnne paradny ... 
Oneň nemožno zabaliť do papiera ...
- Matwej
- Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2017 6:25 pm
Robo - parádné

Jinak já už svého Čmeldu mám doma. Prostě povinnost :

Jinak já už svého Čmeldu mám doma. Prostě povinnost :