IL-2 Korea

Napísať odpoveď
Používateľov profilový obrázok
erichos
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 9:08 pm
Kontaktovať používateľa:

IL-2 Korea

Príspevok od používateľa erichos »

Asi by si to zaslúžilo úplne samostatné vlákno, ale nemám právo ho vytvorť takže len takto v rámci IL-2 BoX.
Korea je už uvoľnená na prvotné testovanie, ale to čo sa udialo pri prvom vydaní IL-2 BoX alebo teda Great Battles (GB), že to vypustili totálne nedorobené a zabugované, tak to sa teraz naozaj neudialo, Korea je už teraz vymakaná, žiadne veľké problémy som nezaznamenal zatiaľ. K dispozícii sú 4 US lietadlá a 4 ZSSR, ďaľšie 2 premiové ešte budú doplnené. Kabína, krajina, celkovo mašina sú spracované fakt na úrovni a aj na mojej grafike 3060Ti s 8GB RAM mi to ide veľmi parádne. Celkovo menu aj nastavenia naozaj sprehľadnili oproti Great Battles, k lietadlám sú priamo v menu manuáli, TTD, história, popis palubných prístrojov atď. Samotné ovládanie lietadla ostalo stále šturmovikovo jednoduchšie, nie je klikací kokpit ako v DCS, ale každá mašina má určité prístroje/ovládače zvoliteľné a nastaviteľné, ovláda sa to ale klávesami prípadne tlačítkami na joysticku. Čiže napríklad v F-86 Sabre to funguje tak, že stláčaš Rshift+PgUp/PgDn a dookola preskakuješ medzi umelým horizontom, výškomerom, nastavení spätného zrkadla, rádiomajákmi atď asi 6-7 položiek z kokpitu a to čo necháš práve zvolené tak môžeš dvomi tlačítkami plus/minus nastaviť, stále tými istými, takže reálne ti treba na to 3 tlačítka. Sú tam také pekné veci spravené ako napríklad po pristátí a vypnutí lietadla môžeš nechať pilota vystúpiť z mašiny, aj rebrík mu dajú ak treba, a následne pilota môžeš ovládať a odkráčať s ním niekam, mal by vedieť robiť aj gestá ale zatiaľ nevie, skratky ale v menu už sú pripravené, čiže na tvorbu videí pekný nástroj. V nastavení grafiky môžeš povoliť zobrazenie pilota v kokpite, je to celkom fajn ale vypol som to, okrem toho že potrebujem ušetriť grafický výkon na iné veci tak hlavne pilotove nohy ruky dosť zavadzajú vo výhľade na niektoré časti palubných prístrojov a hýbať sa s ním nedá. Každopádne pekne spravené. Pozemná technika aj celkovo krajina, letiská cesty atď sú parádne, zvuky v lietadle aj pri streľbe super. Korea je síce drahšia ako boli jednotlivé časti GB, ale vôbec neľutujem, že som si kúpil, ľudia vydrbú viacej peňazí za Windows a ešte aj stojí za hovno...
Algy - čísla a písmená na trupe fungujú ako majú z oboch strán :-)

V zložke kde je nainštalovaná hra nájdete aj zložku Docs, sú tam napríklad obrázky ako sú namapované určité známe joysticky, dá sa to vytlačiť a pokiaľ to nechce človek meniť tak to má rovno nastavené, tak isto plynovky. Tiež je tam poster všetkých nastavení na klávesnici.

Lietanie je znovu trošku obtiažnejšie ako v GB, ale možno ani nie, asi som to tak pociťoval aj pri prechode zo starého šturma na GB takže nič výnimočné. Každopádne počasie funguje reálne a aj slabý vetrík 5m/s vás jemne sfúkne zo smeru keď pristávate. Tento krát som ale pri nastavení osí riadenia (výškovka/krídielká/smerovka) nemusel meniť citlivosť riadenia, krivky sú už prednastavené a funguje to výborne. Bolo by super keby to grafické prostredie implementovali do GB, to by bola bomba, ale to asi neurobia. Uvidíme aký bude vývoj každopádne to čo stvorili sa nedá vôbec porovnať s tým USA paskvilom Combat Pilot...

Letu zdar a píšte skúsenosti kto ste testovali.
Kukulo
Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2017 5:21 am
Kontaktovať používateľa:

Re: IL-2 Korea

Príspevok od používateľa Kukulo »

Bandasky funguju?
Letka_13/Kukulo
erichos
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 9:08 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: IL-2 Korea

Príspevok od používateľa erichos »

Bandasky zatiaľ nie sú ale evidentne budú lebo už je v nastaveniach všetko pripravené. Oficiálne vydanie hry bude až pred koncom tohto roku.
Napísať odpoveď