COMBAT BOX server

Napísať odpoveď
Používateľov profilový obrázok
erichos
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 9:08 pm
Kontaktovať používateľa:

COMBAT BOX server

Príspevok od používateľa erichos »

Ahojte, z webu CB serveru som vybral a preložil základné info a hlavne pravidlá ohľadne vulchingu o ktorých možno niektorí z vás nevedia.

Základné info:
COMBAT BOX sa zameriava na neskoršie vojnové historicky inšpirované scenáre vrátane historického plansetu lietadiel.
Všetky mapy boli detailne pripravené vrátane realistických letísk, cieľov, efektov a strategickej mechaniky, ako sú radarové zóny.

Pravidlá:
Nič zvláštne, jednoducho slušné správanie, nenadávať na nič ani nikomu, žiadna politika, neodpájať sa úmyselne v boji keď začínam prehrávať atď. Vulching bude vysvetlený nižšie.

Pravidlá ohľadne vulchingu:
(Pohľad adminov na vulching - myslíme si, že to nie je zábavné a hlavne to nie je realistické, pretože historicky boli letiská chránené silným flakom až do 300 hlavní. Nie je žiadne ideálne riešenie ako tomuto zamedziť, ale toto je naše riešenie)

- Minimálne jedno letisko v zázemí na každej mape je "chránené" letisko. Je tam zóna ťažkého aj ľahkého flaku, ktorá je smrteľná pre útočníkov. Nie všetky letiská sú chránené, napríklad letiská ktoré je možné zaberať, letiská len na pristávanie alebo frontové letiská nemajú túto ochranu. Skontroluj si to vždy na každej mape. Ako príklad sú na obrázku letiská Heesch a Volkel zobrazené ako chránené.
https://static.combatbox.net/protected-airfield.png
- Útočiť na hráčov vo vnútri 8km chránenej zóny letiska nie je povolené. Je nastavený jednoduchý limit 8km bez obmedzenia výšky alebo času od vzletu. Pokiaľ sa v tejto zóne brániš proti vulcherovi, možeš ho bez problému zostreliť, je to povolené.
- Tieto pravidlá sú automaticky vynútené automatickým server robotom, ktorý automaticky vykopne hráča zo serveru ak poruší pravidlá vo vnútri 8km chránenej zóny. Dúfame, že Kick bude dostačujúci a nebude v budúcnosti potrebné nastaviť automatický Ban.
- Všetky chránené letiská majú tzv. Puffy flak, čiže ak naháňaš banditu smerom k jeho letisku a nie si si istý ako blízko možeš zájsť, sleduj flak, ak zbadáš obláčiky ťažkého flaku tak si pravdepodobne už vo vnútri 8km zóny letiska.
- Na nechránených letiskách tieto pravidlá neplatia. Ak sa narodíš na takomto frontovom nechránenom letisku, s banditom na radare a páliacim ľahkým flakom, musíš rátať s rizikom zostrelenia. Ak chceš ako útočník získať vzdušnú nadvládu nad takýmto letiskom a zavrieť ho týmto sposobom, je to v rámci pravidiel.
- Mimo 8km chránenej zóny letiska nie si v bezpečí, je to na tebe, neustále si kontroluj svoju šiestu hodinu!

Príklady aplikácie týchto pravidiel:
- Stíhanie banditu až k jeho letisku a jeho zostrelenie 10km od letiska - POVOLENÉ.
- Stíhanie banditu až k jeho letisku a jeho zostrelenie nad letiskom pred jeho pristátím - ZAKÁZANÉ.
- Patrolovanie vo vzdušnom priestore medzi nepriateľským letiskom a cieľmi a atakovanie hráčov počas ich počiatočného stúpania po vzlete - POVOLENÉ, pokiaľ sú ďalej ako 8km od chráneného letiska.
- Atakovanie hráčov ktorí pristáli alebo núdzovo pristáli na chránenom letisku, ich postreľovanie alebo útok bombami či raketami alebo čímkoľvek - ZAKÁZANÉ.

Myslím si, že chlapíci prevádzkujúci tento server odvádzajú naozaj dobrú robotu a dodržiavanie nimi nastavených pravidiel patrí k slušnému správaniu slušných ľudí.

Letu zdar.

@Algy
Keď budem najbližšie doma Algy, tak by sme mohli skúsiť toho ich AI riadiaceho na veži cez SRS radio, vyzerá to celkom zaujímavo pretože možme od neho získavať aj informácie o zónach kde sa aktívne bojuje, požiadať o cover alebo ciele útoku, samozrejme kurz domov na základňu atď. Čím viacej hráčov to používa, tým vačšiu efektivitu to má. Ty ako reálny pilot musíš mať rádiokomunikačný preukaz takže terminologiu poznáš, inak ja mám skúšky v Ostrave na prukaz radiotelefonisty OFL o 2 týždne :-) na ich webe je komplet anglická terminologia ktorú ten bot pozná. Čo ty na to?
Algy
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: COMBAT BOX server

Príspevok od používateľa Algy »

Ano...určite to môžme skúsiť...
Letka_13/Algy
erichos
Kontaktovať používateľa:

Keďže som ostal doma "strašný maród" po rokoch :lol: tak som to dnes cez obed skúsil Algy. Upravil som si ale najprv trochu nastavenia v SRS radiu, kedže CB podporuje 2 rádiá a ideálne je používať RAD1 na 1.kanáli ako stály odposluch o celkovej situácii a na RAD2 kanál 2 keď si na letisku a v jeho blízkosti a potom sa niekde s partiou odpratať na voľný kanál napríklad RAD2 kanál 13 :lol: kde nebude Indy nikoho okrem nás rušiť, teda čo to trepem zabávať :D

Čiže v Settings som zrušil voľbu Radio Switch works as PTT a First Radio Audio Channel som si dal do ľavého ucha (tam pôjdu stále tie info od hlavného riadiaceho) a Second Radio Audio Channel som si dal do pravého.
V Controls som nastavil Select First Radio na F11 a Select Second Radio na F12 a Push To Talk (PTT) mám na joysticku tam kde som vždy vysielanie mal. Na F4/F5 mám Radio Channel Up/Down.

Pripojil som sa na moje SRS radio, zapol šturma a pripojil na server CombatBox, do ucha píplo z radia tak som vedel, že musím dať Alt+Tab a potvrdiť že chcem z môjho rádia prejsť na to originál combat Boxové, mám to tak nastavené aby ma to len upozornilo a ja sám rozhodnem či ostanem na mojom alebo nie.

Prihlásil som sa na letisko, vybral lietadlo Typhoona s raketami a narodil sa na letisku. Radio 1 som nechal na kanáli 1 čiže do ľavého ucha som občas počul nejaké info, že kde sa bojuje atď alebo výzvu na cover pre naše bombre alebo pozemné jednotky, dáva to tomu celkom dobrú atmosféru. Prepol som na Radio 2 kanál 2 čiže Airfield/Tower a začal som vysielať moju prvú správu - Tower, radio check. Bot sa ozval a niečo povedal :lol: tak som pridal Tower, request call sign Eagle-2. Rozumel a povedal, že súhlasí a ešte niečo pridal čo som zase nerozumel ;) Po spustení som dal Tower, this is Eagle-2, request taxi - povedal že môžem ísť na to. Keď som doroloval ku dráhe, zastal som ale asi som trochu na ňu aj vošiel keďže to bola len veľká zelená lúka, potom som si všimol, že nejaká mašina chce pristáť, chlapík aj žiadal ale riadiaci ho poslal opakovať že dráha je v prevádzke, keby žiadal emergency landing tak by mu to povolil asi. Nechcel som zdržovať a videl som, že chlapík naozaj prerušil pristátie asi kvôli mne, tak som hneď zahlásil Tower, this is Eagle-2, ready to take off. Bot mi povolil a hneď som mastil hore. Potom som už nekomunikoval a len občas počúval správy na riadiacom kanáli, na serveri bolo málo ľudí tak sa to celkom dalo zvládnuť. Počul som že naše jednotky v nejakom sektore sú pod útokom tak som sa tam vybral, nepriateľ tam už nebol, tak som pokračoval napadnúť letisko bombrov pri frontovej línii, škoda že sme neboli viacerí, na dráhe stáli spustené nachystané štyri bombre a tri befká, predpokladám že AIčka ale nevadí, hneď som začal do nich bušiť, po prvej seči ma hneď napadlo befko ktoré asi na to čakalo a poškodilo ma, stihol som ešte raz trafiť raketami bomber a kanonmi flak vedľa dráhy a mastil som preč, befko ma nechalo asi videlo, že aj tak ďaleko nedoletím. Po pár minútach pilot začal zomierať tak som vyskočil. Druhý let som vzal Spita z iného letiska lebo Commander na rádiu žiadal cover stíhačov pre mechanizovanú brigádu tak som neváhal. Pekne som si zase pokecal s vežou a mydlil som preč, v priestore bol zatiaľ kľud tak som tam patroloval a zbadal som blížiť sa z diaľky podozrivé kontakty a za nimi ďalšie, podľa formácie to vyzeralo na bombre. Naletel som ich zpredu zospodu a ich strelec sa prezradil takže som hneď jednému pustil, našťastie tie ďalšie kontakty boli naše dva Tempesty takže sme spoločne tie bombre vyriešili. Zo zeme ešte po mne začal strieľať ťažký flak tak som na zemi zničil zopár pozemákov a nasadil som kurz približne domov. Keď chceš vektor domov tak aj tak musíš ohlásiť svoju pozíciu čiže pokiaľ úplne zakufruješ tak ti ani riadiaci nepomôže, ja som ale vedel kde som a chcel som to vyskúšať. Šéfko ma zameral a dal kurz na najbližšie friendly letisko, sedelo to. Pokračoval som ale až k materskému a vyskúšal som postupne frázy ako Tower, this is Eagle-2, request airfield information, upozornil ma, že najprv musím ohlásiť moju polohu, potom už to bolo ok, povedal mi ktorá dráha je v používaní a aký je vietor. Pokračoval som Tower, this is Eagle-2, request landing - a šiel som na zem. Po pristátí mi chlapík povedal, že som zničil tri pozemné ciele a mám si v letkovom bare riadne vypiť :lol:
Majú to tam vymakané naozaj celkom do detailov a dá sa podľa toho celkom slušne fungovať. Keď chce spolu letieť skupina tak vedúci ohlási napríklad Tower, flight of three, type 109, request call sign Eagle, a potom sa už hlási ako Eagle Lead sám za všetkých. Môžeš si vyžiadať mission alebo cover, keď ohlásiš polohu a RTB, damaged tak šéfko ti zabezpečí cover ak sú v tvojej blízkosti priateľské lietadlá a ešte ti dá aj vektor k najbližšiemu letisku.

Spravil som si k tomu takú pomôcku s hlavnými frázami, vytlačil som si ju na A4 tak, že keď papier prehnem tak môžem položiť na stolový kalendár vedľa počítača a mám to stále na očiach. Nie je to vôbec také zložité ako vyzerá a ešte sa človek aj zdokonaľuje v angličtine.

https://drive.google.com/file/d/1t4m4iR ... sp=sharing

Letu zdar.
Algy
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Algy »

Tak to vyzerá zaujímavo...určite bude dobré vyskúšať... a po nastavení to v princípe bude fungovať aj na ostatných serveroch, ktoré to podporujú ???
Letka_13/Algy
erichos
Kontaktovať používateľa:

To nastavenie je pre serveri, ktoré majú dve rádiá, aby si ich mohol ovládať. Na serveroch kde majú len jedno rádio, ako napríklad u mňa alebo u teba, to bude fungovať rovnako, akurát sa nemusíš prepínať medzi rádiami ale len medzi kanálmi, a PTT bude stále to isté tlačítko.
erichos
Kontaktovať používateľa:

Toto je link na pripojenie sa k letke 13 na serveri combatbox:
https://combatbox.net/en/squad/join/374 ... Hte18Ual1/

Vytvoril som Letka_13 ako letku a môžete sa k nej pripojiť a tým pádom pôjdu všetky naše body spolu do letky. Asi sa bude treba najprv registrovať na ich webe: combatbox.net

Vyskúšajte, často tam lietame, zatiaľ tam vidím iba seba.

Letu zdar.

EDIT: Teraz vidím, že už to tam voľakedy vytvoril Luky. Ale nemá žiadnych iných členov. Tak pošli ten link na pridávanie členov Luky aby sme sa mohli pridať, alebo sa pridaj k tomu čo som vytvoril ja.
erichos
Kontaktovať používateľa:

Luky vyzerá že v tej letke co si vytvoril ty ste ty aj Algy, takže tu moju som vymazal. Na to aby sme sa mohli pripojiť k tvojej letke 13 ale potrebujeme link. Tak ho sem daj prosím ťa.
Napísať odpoveď