Ahojte,
určite ste už na youtube videli celkom zaujímavé edukatívne videá s peknou grafickou analýzou vzdušného súboja, aj s aktuálnymi letovými parametrami atď. Všetko toto je možné vygenerovať pomocou jednoduchého programu zvaného Tacview. A dobrá správa je, že okrem DCS a iných moderných simulátorov, už aj nový šturm vie robiť záznamy v súboroch, ktoré Tacview už pozná. Tacview má už v sebe aj podporu niektorých máp zo šturma, ale ešte nie všetkých no toto myslím nie je komplikácia lebo pri tomto type analýzy ja osobne nepotrebujem detailne vidieť terén.
Tacview je možné stiahnuť tu:
https://www.tacview.net/download/latest/en/
Inštrukcie sú v krátkosti tu, ale len v angličtine a francúzštine:
https://www.tacview.net/documentation/il2/en/
Dôležité je si skontrolovať v nastavení šturma povolenie nahrávať aj vo formáte pre Tacview.
Takže treba ísť do konfiguračného súboru čiže: ...\IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\data\startup.cfg
a uistiť sa, že máte položku tacviewrecord = 1
Malo by to potom vyzerať takto:
[KEY = track_record]
fx_sound = 2
record_graphics_effect = 1
record_ground_vehicles = 1
tacviewrecord = 1
[END]
Potom keď spustíte nahrávanie tak sa vám už v IL‑2 nahrávkach objavia aj *.acmi súbory, súbory sa ukladajú do ...\IL-2 Sturmovik Battle of Stalingrad\data\Tracks\
Môžte to potom otvárať odtiaľ a len windowsu poviete akú aplikáciu má na to použiť čiže Tacview alebo ja to robím priamo cez Tacview kde som mu naviedol cestu práve do tohoto adresára a už stále pozerá len tam.
Samotné zobrazenie je potom možné rôzne nastaviť, je to fakt super vec, osobne ma v súbojoch zaujíma akú držal rýchlosť protivník, aké ťahal géčka, z akej diaľky strieľal, aké ma uhol alfa... viete si to pozerať z jeho pohľadu priamo akoby cez HUD-UP displej alebo zhora v 3D perspektíve, robiť z toho videá atď.
Fakt super vecička. Ak sa vám zdá že vás stále tí istí na nejakom serveri prevalcujú nejako zázračne, nahrajte si to, servre to majú zvyčajne povolené v nastaveniach aby tieto súbory generovali a potom si to môžte v kľude pozrieť a vyhodnotiť, že kde sa stala chyba.
Pár screenshotov z mojich videí len pre názornosť:
https://photos.app.goo.gl/pBbDQaMZViLqXbKP8
Je tam mnoho nastavení, treba sa s tým len pohrať.
Letu zdar.
TacView
- erichos
- Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 9:08 pm
- Kontaktovať používateľa:
- Algy
- Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
- erichos
- Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 9:08 pm
Re: TacView
Videl som to používať chlapíka čo robí tieto videá len som nevedel aký software na to používa:
https://www.youtube.com/watch?v=GGqZ8K7 ... XY&index=5
Bohužiaľ nie všetky servre majú povolené poskytovanie týchto dát aj keď ide o malé súbory. Včera sme lietali s Frantom aj Kukulom na La-5FN a potom sme skúsili súboj ja v La-5FN vs Kukulo v Bf-109K-4. Prvý súboj bol super, Kukulo ma zbadal skôr takže šiel do toho trošku z výhodou, točili sme sudy až kým som nebol za ním, potom urobil to jediné a správne, čiže nos dole a zrýchlil na 600kmh a zdrhol mi lebo Lavína dala tak 550kmh. Potom sme sa hľadali, pixloval som že zase niekam zdrhol alebo je v mraku
ale keď som si to dnes pozrel tak sme asi 5 minút lietali okolo seba vo vzdialenosti 2-5km a nevideli sme sa
Keď sme sa zase našli tak ma znovu uvidel skôr a keď som ho konečne zbadal aj ja tak bolo skoro neskoro
tak som spravil nejaký šialený manéver, Lavína sa potom dáko preklopila akoby chcela padnúť do vývrtky ale nepadla a s čiernobielym pohľadom som to vybral tesne nad zemou...Kukulo nie
Technické KO
Chcel som si to dnes pozrieť cez Tacview aby som videl na akých rýchlostiach tá Lavína môže vyhrávať súboj proti Befku a aké géčka ťahal Kuko keď skončil v zemi, lenže na AoE2 to evidentne nemajú povolené a tým pádom mi nahralo len klasické súbory použiteľné len na prehrávanie cez IL-2. Škoda.
Áno Pokryškin patrí medzi mojich obľúbených pilotov, mal najviac bojových letov z pomedzi sovietskych pilotov a vždy vyhodnocoval prečo prehrali aj vyhrali, vždy sa snažil naplno využívať možnosti lietadla a eliminovať jeho slabiny, viac takých a nemuseli mať také obrovské straty.
Vyskúšaj si pár svojich súbojov nahrať a budeš možno prekvapený, že to vyzeralo úplne inak ako si si myslel, pretože keď to zrazu vidíš z 3D perspektívy, vidíš aké kružnice ste točili, proste celú tú stíhaciu geometriu v plnej kráse, tak zrazu zbadáš, že si mal urobiť úplne opačný obrat a mohol si protivníka zožrať aj s topánkami.
Ono mne pri mojom slabom nálete (max.1-2x do týždňa 2 hodiny) ani nič iné neostáva, lebo intuícia chce tréning a ten nemám, takže len skúsiť zapojiť rozum
Letu zdar.
EDIT: na AoE2 to už Achilles zapol takže sa to dá výskúšať.
https://www.youtube.com/watch?v=GGqZ8K7 ... XY&index=5
Bohužiaľ nie všetky servre majú povolené poskytovanie týchto dát aj keď ide o malé súbory. Včera sme lietali s Frantom aj Kukulom na La-5FN a potom sme skúsili súboj ja v La-5FN vs Kukulo v Bf-109K-4. Prvý súboj bol super, Kukulo ma zbadal skôr takže šiel do toho trošku z výhodou, točili sme sudy až kým som nebol za ním, potom urobil to jediné a správne, čiže nos dole a zrýchlil na 600kmh a zdrhol mi lebo Lavína dala tak 550kmh. Potom sme sa hľadali, pixloval som že zase niekam zdrhol alebo je v mraku
Chcel som si to dnes pozrieť cez Tacview aby som videl na akých rýchlostiach tá Lavína môže vyhrávať súboj proti Befku a aké géčka ťahal Kuko keď skončil v zemi, lenže na AoE2 to evidentne nemajú povolené a tým pádom mi nahralo len klasické súbory použiteľné len na prehrávanie cez IL-2. Škoda.
Áno Pokryškin patrí medzi mojich obľúbených pilotov, mal najviac bojových letov z pomedzi sovietskych pilotov a vždy vyhodnocoval prečo prehrali aj vyhrali, vždy sa snažil naplno využívať možnosti lietadla a eliminovať jeho slabiny, viac takých a nemuseli mať také obrovské straty.
Vyskúšaj si pár svojich súbojov nahrať a budeš možno prekvapený, že to vyzeralo úplne inak ako si si myslel, pretože keď to zrazu vidíš z 3D perspektívy, vidíš aké kružnice ste točili, proste celú tú stíhaciu geometriu v plnej kráse, tak zrazu zbadáš, že si mal urobiť úplne opačný obrat a mohol si protivníka zožrať aj s topánkami.
Ono mne pri mojom slabom nálete (max.1-2x do týždňa 2 hodiny) ani nič iné neostáva, lebo intuícia chce tréning a ten nemám, takže len skúsiť zapojiť rozum
Letu zdar.
EDIT: na AoE2 to už Achilles zapol takže sa to dá výskúšať.