Pilots Notes for Cocpit PNCP

Používateľov profilový obrázok
Algy
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Kontaktovať používateľa:

Pilots Notes for Cocpit PNCP

Príspevok od používateľa Algy »

Namiesto fešandy na palubnej doske, ktorá vám je aj tak prd platná keď zavaríte motor tam môžte mať potrebné údaje na to, aby ste ho nezavarili...

Obrázok
Obrázok

stiahnúť možete tu :
https://www.mediafire.com/file/8os94qp0 ... 0.zip/file

je tam väčšina lietadiel, nie však tie z posledných patchov, čo nenájdete, treba hľadať postupne v tomto vlákne, postupne sa tam pridávajú:
https://forum.il2sturmovik.com/topic/55 ... it-photos/

Nie je potrebné nič inštalovať, je tam asi 6 zložiek, pričom ja som použil tú prvú, kde sú všetky lietadlá(vtedy aktuálne) a hodnoty sú uvedené podľa krajiny výrobcu. To znamená US/GB majú zadávané stopy/míle , DE/RU majú kilometre.
Sú tam aj ďalšie zložky napríklad US/GB v metroch/kilometroch, to som však neriešil, pretože údaje na budíkoch ostávajú.
Z tej prvej zložky som si zakaždým vybral lietadlo ktoré som chcel (nemám to na všetkých) a nakopíroval som položku "custom photo" tak ako je tam(v miniatúre uvidíte štítok, ale je to "DDS" formát, takže kto nemá Photoshop, alebo niečo podobné je zbytočné sa pokúšať to otvárať).
No a s nakopírovanou položkou idete do adresára hry : data \ graphics \ Planes až k požadovanému lietadlu a prepíšete "custom photo" ktorú tam máte. Ja osobne som ju neprepísal, ale som pôvodnú zamínuskoval.
Po spustení hry si treba v menu, kde vyberáme palivo, výzbroj a skiny zakliknúť, že chcete fotku v kabíne a namiesto frejerky uvidíte to čo vám môže pomôcť.
Letka_13/Algy
erichos
Dátum registrácie: Po Apr 10, 2017 9:08 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Pilots Notes for Cocpit PNCP

Príspevok od používateľa erichos »

Pecka díky ;)
Matwej
Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2017 6:25 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Matwej »

Super nápad . Díky Algy.
Algy
Kontaktovať používateľa:

Julesák zo 606. práve updatoval na SVK pre červených verziu 2.0 ... takže v prvom príspevku už je to opravené...kto mal, nech stiahne nanovo...
Letka_13/Algy
erichos
Kontaktovať používateľa:

Algy teraz sú tam ale dve zložky, vieš aký je medzi nimi rozdiel?

EDIT: jedna zložka je totižto v.2.0 a ešte ďalšia v.2.1 a niektoré mašiny ako napríklad P-51B-5 alebo Typhoon sú konečne doplnené ale majú upravené plniace tlaky motora (medzi v2.0 a v2.1 myslím) tak reku či tam neboli ešte na fore ďalšie info... Inak super robota.
Algy
Kontaktovať používateľa:

Tiež som pozeral, že len dve zložky, ale rozdiel som nenašiel, aj keď som nepozeral všetky....
Letka_13/Algy
Kukulo
Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2017 5:21 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kukulo »

There are 2 versions provided in the mod, each version contains all WWII planes, so only one is to be used.

Another Pilots Notes for CockPit Photos official numbers
Nominal parameters are taken from the Aircraft Flight and Technical Specification

Another Pilots Notes for CockPit Photos technochat numbers
Nominal parameters are taken from measurement I made in IL2 at 300m using technochat.
All note are not impacted (for examples Spitfires seems OK in the official doc). Modified notes are outlined in black and elements modified are in italic

Rozdiel by mal byt v tom ze Official numbers vychadzaju zo specifikacii zverejnenych autormi tu: https://forum.il2sturmovik.com/topic/25 ... l-details/

a Technochat numbers su na zaklade merani autora poznamok v samotnej hre a vychadzaju z udajov v technochate vo vyske 300m. Ako sam pise, nie vsetky udaje su zmenene.
Letka_13/Kukulo
erichos
Kontaktovať používateľa:

Už chápem, díky. Inak tá úplne pôvodná verzia je tak krajšie historickejšie spracovaná, ale neboli tam posledne vydané lietadlá a zase tieto obe tam majú vždy aj origoš gimp súbor takže sa dajú bez problému editovať.
erichos
Kontaktovať používateľa:

Vrátil som sa teda k verzii 2.0, ktorá používa parametre z oficiálnych údajov výrobcu a okrem toho som opravil všetky ruské mašiny, ktoré tam mali nejaké chyby, skôr gramatické ale tiež RPM atď.

Tu je link:
https://drive.google.com/file/d/1Yv-c9U ... hare_link
Kto by si chcel upravovať v budúcnosti niečo podľa seba alebo vytvárať podľa tej šablóny ktorá tam je v zložke DEFAULT, nejaké nové pilots notes, tak prikladám krátky postup.

Postup editácie a exportu .xcf súboru do .dds súboru pomocou programu GIMP:
-Otvor .xcf súbor lebo ten je možné upravovať, NIE custom_photo.dds
-Uprav ako chceš a ulož .xcf súbor
-Zlúčiť viditeľné vrstvy Ctrl+M > clipped to image
-Súbor Exportovať... custom_photo.dds a potom > Nahradiť
-Compression: BC3/DXT5
-Mipmaps: Generate mipmaps
-posledný krok späť čiže Vrátiť zlúčenie viditeľných vrstiev (aby si si zachoval stále editovateľný .xcf súbor)
-Súbor Uložiť a Zavrieť

Do šturma potom len prekopíruj ten custom_photo.dds súbor, ktorý si vyexportoval.

Hotové

EDIT: 4.1.2023 som upravil Pilot Note pre Spitfire Mk.Vb na nadchádzajúcu specku, čiže kto má záujem tak stiahnuť znovu a vybrať si už len ten súbor pre Spita. Letu zdar.
placek
Dátum registrácie: Po Mar 27, 2023 6:56 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa placek »

Link som presunul do zlozky technicke a letove udaje lietadiel.
Naposledy upravil/-a placek v St Aug 16, 2023 6:59 pm, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď