Voiceattack som si kupil uz na jar ale zdalo sa mi to nejake komplikovane tak som sa k tomu nemal, no vdaka omikronu mam spustu casu takze som to rozchodil. Ide o program spusteny na pozadi, ktory do mikrofonu vypovedane slovo premeni na stlacenie klavesnice alebo tlacitka na sticku. Povies "gear" a akoby si stlacil G. Alebo "map" a virtualne stlacis F10, "cockpit" a si nazad cez F1, "menu" a akoby stlacis \ (hovorim o DCSku jasne). Namiesto zhanania mysi volnou rukou a tukania cez 3 levely v menu na "ready precontact", ked sa snazis udrzat v uplave za tankerom len poviem "menu" "one" "one" (zopdoveda 1. "Texaco 1-1" a potom 1. "ready precontact"). Alebo podobne vyvolam wingmana a donutim ho k niecomu samovrazednemu. Je to o kus lepsie nez tukat do klavesnice, o VR ani nehovoriac. Prikazy sa daju zapamatat aj ako samotny prikaz ("intent to refuel"), akurat ze v menu niekedy zaberaju ine sloty, takze to nejde vzdy a ja poviem "intent to refuel" a to iste zasa zopakuje DCS pilot, no este to nie je celkom ono.
Vcera som si vsak stiahol do Voiceattacku plugin VAICOM a pani toto je ta prava pecka! Stravil som nad manualom pol dna, ale teraz ovladam veci priamo hlasovymi prikazmi (ktore mozu byt viacerych typov s rovnakym zmyslom, napr "engage", "attack", "strike") a uz ich po mne neopakuje pilot, ale je to ako naozaj. Vajcom ma uzasne moznosti, naqladis si spravnu frekvenciu, povies Darkstar, interrogate a tanker ti povie, na ktorom kurze a ako daleko a vysoko a rychlo leti. Vlastnou vetou povies wingmanovi "engage AAA from southwest with Mavericks" a VAICOM z vety vyberie podstatne veci a wingman ich zrealizuje. Zatial som zvladol len comms s tankerom a s Forrestalom pri pristati, ale je to super vec.
Voiceattack za 10usd, VAICOM je odlahcena verzia zadarmo a pro za 8e.
VoiceAttack/VAICOM
-
Jurinko
- Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 8:27 pm
- Kontaktovať používateľa:
-
hardy
- Site Admin
- Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 12:48 pm
Re: VoiceAttack/VAICOM
Este to zladit s TS, aby sa ostatni furt nevypytovali, ze co to vravis ..
...v podstate mi je jedno aj to, že som flegmatik.
-
mungo
- Dátum registrácie: Po Feb 13, 2017 9:55 am
Potom sa nieco zmrvi, ty povies; "Ku###!"
A o 15 minut zena s vytrestenymi ocami pozera, ze kto to klope na dvere

A o 15 minut zena s vytrestenymi ocami pozera, ze kto to klope na dvere
-
Jurinko
- Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 8:27 pm
To sa da, ze TS mas na inom push to talk tlacitku.
Hen co to dokaze:
Have your wingman attack some ground targets. A line like "Two... engage ground targets from the
East with Mavericks" is said in one go. Do not wait for any menus to appear while you issue your
commands! You can use the word ordering in this example (i.e. direction before weapon directive),
since VAICOM PRO will interpret the phrase contents automatically based on keywords and will send
out the correct command to DCS accordingly. Wait for wingman’s reply.
Hen co to dokaze:
Have your wingman attack some ground targets. A line like "Two... engage ground targets from the
East with Mavericks" is said in one go. Do not wait for any menus to appear while you issue your
commands! You can use the word ordering in this example (i.e. direction before weapon directive),
since VAICOM PRO will interpret the phrase contents automatically based on keywords and will send
out the correct command to DCS accordingly. Wait for wingman’s reply.