som mierne povedené viac ako 14 dní "odstavený" od on-line lietania, lebo môj PC s Win XP a TrackIR4 si zrazu začali robiť čo ani chcú.
Predminulý týždeň som si pri jednom zapnutí môjho staručkého PC všimol, že zrazu vypisuje hlášku o tom, že WinXP detekuje nový hardaware a potrebuje jeho inštaláciu.Ten nový hardware bol môj TrackIR4 na ktorom frčím už vyše 12 rokov bez problémov.
Prednedávnom sa mi niečo podobné už stalo, ale vtedy to vyriešilo vrazenie originalného inštalačného CD na TRackIR a hardware si XP zdetekovalo a automaticky nainštalovalo, dokonca zachovalo aj moje pôvodné profily nastavenia TrackIRu. V inom prípade sa mi stalo, že TrackIR prestal pracovať a pomohlo vytiahnutie a zasunutie koncovky do USB portu.
Vraví sa, že všetko je raz prvý krát, a tentoraz osvedčené finty nezabrali !!!.
Odteraz mám asi nejako upravený WIN XP po nejakom upgrade, alebo to spôsobil upgrade Javy....skrátka nejaká zmena, čo nie a nie detekovať TrackIR4.
Skúsil som aj obnovenie PC z bodu obnovy, ale žiaľ tam vypisuje, že nie je možné obnoviť do pôvodného stavu.
WinXP a všetky programy bežia....,ale TrackIR mi vytrvalo odoláva.
Z rodinných dôvodov som nemal možnosť nad tým laborovať ( bol som 13 dní mimo domu u rodičov), ale teraz by som to rád vyriešil. Žiaľ, stránky TrackIRu akoby na podporu 4-ky už zabudli a ani v downloadoch som nenašiel staršie drivery pre TrackIR 4. Všade TrackIR 5 pre Win 7 a vyššie - čo nerieši môj problém na Win XP.
Má niekto z Vás nejaký nápad ako a čím tento problém vyriešiť ? ( Okrem preinštalácie na WIN 7 a kúpenia nového TrackIR5......
Predpokladám, že to bude niečo s nejakým driverom pre USB port v kombinácii pre TRackIR4.
Za rady a nápady vopred ďakujem