Robo. napísal: ↑Pi Okt 19, 2018 6:33 pm
OK, prepac, tak teda nie CSR, ale "exilova vlada CSR, obaja vieme ktora."
Nieje dôvod sa ospravedlnovat. Diskutujeme . A pre mňa tiež o veľmi zaujímavej téme.
Zlatom praveze rucili za spominany uver, ci nejako sme sa neporozumeli alebo co? To som sa prave snazil napisat, ze v neistych casoch by neexistujucej krajine bez protihodnoty pozicku neposkytli.
Súhlasím s tebou, že bez zlata by žiadne exilová vláda neexistujúceho štátu nebola. Čo k tomu anglánov viedlo si môžeme len domýšľať.
Asi stale nejak nechapem, co sa snazis povedat - iba ze Zapad zly, Rusi dobri?
Téma je, či sme my a Poliaci platili za to, že nám bolo dovolené prelievať krv za anglicko v pre nich tak tažkých časoch, ked sa podla nich jednalo o to či bude nejaké anglicko po prehratej vojne existovať a nakolko to platenie bolo morálne. Ja som to porovnal so ZSSR, kde sme mali tak isto vojakov a im sme neplatili nič. Paradox je že vojakov ZSSR padlo pri oslobodzovaní Čiech a Slovenska cca 200 000 ticíc a angličanov asi ani jeden. Určiť kto bol v tomto prípade dobrý a zlý nechávam na tebe.
A vďaka za ten link.
Toto som napríklad nevedel:
A co válečné reparace? /jedná sa o prvú svetovú vojnu/
VS: Podíleli jsme se samozřejmě také na rakouských reparacích, akorát se tomu neříkalo reparace, ale jakási platba za osvobození. Také se to nejprve nezveřejňovalo. Edvard Beneš se to odvážil zveřejnit až někdy v polovině 20. let.
Čili jsme po první světové válce platili?
ZJ: Pokud zní otázka takto, tak platili. A patřili jsme k těm státům,které platily daň za osvobozeníaž do samého konce,na rozdíl od mnohých jiných států,které měly platit reparace. Těm se však upravovaly nebo dokonce zmizely úplně.
Tak to nakonec bylo i v případě Německa?
Škoda že tam nepíšu komu sme to vlastne platili?
S úctou Luky