Lietam stareho sturma (1946), noveho sturma (BoS+BoM) a DCS.
Co sa tyka stareho sturma, nie je na taketo rozsirenie field of view (FOW) stavany, pre nastavenie nestandardneho rozlisenia je potrebne babrat do config suborov. Na krajoch je obraz uz dost natiahnuty a zobrazenie oblakov v tejto casti je uz trochu divne. Ale je to stale lepsi pocit z lietania ako na 1 monitore.
Novy sturm (BoS, BoM) 3 monitory oficialne nepodporuje, da sa ale prepisat config a ide to.
DCS ma moznost zapnutia 3 monitorov, ale u mna to nefungovalo podla predstav, mal som nieco taketo:
Tak som prepol na 1 monitor a prepisal config na pozadovane rozlisenie (roztiahnutie na 3 monitory). Obraz na krajoch je vsak podobne ako u sturma roztahany:
* * *
Potom som na nejakom fore videl usporiadanie troch monitorov na vysku. Pomyslel som si, ze aka *icovina a hned som to vyskusal.
A musim povedat, ze na lietanie je to daleko lepsie ako 3 monitory vedla seba usporiadane horizontalne. Mozno to znie divne, ale viac vertikalneho priestoru dava lietaniu lepsi pocit. Pri troch 24" monitoroch uz mate budiky takmer v zivotnej velkosti, staci minimalne zoomovanie aj pri strelbe. Samozrejme trochu vadia ramy monitorov (mam ich prekryte cez seba, aby obraz normalne navazoval).
Samozrejme, problem moze nastat s uzivanim PC na ine ucely. Pouzivanie wordu, excelu, internetu je na 3 obrazovkach usporiadanych na vysku celkom prijemne a dobre sa tak pracuje s viacerymi otvorenymi oknami. Horsie uz je to uz s pracou v grafickych programoch ako su GIS-y, editacia grafiky a pod.
Najsamlepsi ale bude jeden velky monitor, 32" alebo 40", podla moznosti zakriveny. Trochu. A mal by byt 4K (alebo QHD aspon), aby to nezrnilo pri normalnej praci na PC.