Práve je 07 Sep 2010 05:04

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 171 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Hardwarova katastrofa
OdoslaťOdoslané: 12 Jan 2010 11:15 
Major let.
Obrázok používateľa

Založený: 25 Aug 2003 11:11
Ja by som to skôr tipoval na vadu zdroja od monitora. Bytový zásuvkový istič by mal v pohode utiahnuť radiátor s príkonom 2 kw a počítač. Doma na jeden okruh mám hodenú mikrovlnku a rýchlovarnú konvicu a istič to udrží ( pri plnom odbere 3,2 kw). Jedine že by si mal tú zásuvku vytiahnutú zo svetelného okruhu, tam sú slabšie ističe. V komore mám vytiahnutú zásuvku zo svetla a stačí zapnúť vysávač 1300 W a vŕtačku a istič to vyhodí.
Inak na PC používam zásuvku s prepäťovou ochranou podľa Rudidlovho príslovia o dvoch druhoch počítačových užívateľov.... 8)

OdoslaťOdoslané: 20 Jan 2010 16:18 
Site Admin
Obrázok používateľa

Založený: 07 Aug 2003 23:29
Problem s monitorom vyrieseny, teda aspon ciastocne :lol: . Podla morseovky servisnej LEDky som zistil, ze monitor odmieta zdroj lebo si mysli, ze ma nedostatocne Watty. Zohnal som si druhy a ked aj ten nic neriesil, zavolal som na pomoc googla. Pomohlo. Odizolovnaim urcitych PINov na zdroji som presvedcil monitor, ze zdroj ma dostatocny vykon a monitor sa zapne. Riesenie vcelku podivne, ale funkcie a riesi problem zhorenej suciastky v monitore. Vymena = cca. 425 EURo :roll: .

OdoslaťOdoslané: 11 Jún 2010 00:30 
Rotník
Obrázok používateľa

Založený: 17 Mar 2010 23:09
Pls Help me :roll:
prosím o radu, každá dobrá,..
po kompletnom rozobratí a znovuposkladaní - reinkarnácii, môjho starého PC socket 478 do ktorého som pridal nové srdiečko
Pentium 4 3,06 Ghz sa naštartovalo, ale nebije naplno ale len na 2.3 Ghz :evil:
v programe HWinfo32 uvádza:

operating points:

CPU LFM (Minimum): 3066,7 Mhz 23,3 x 133,3 Mhz
CPU HFM (Maximum): 3066,7 Mhz 23,3 x 133,3 Mhz |Locked|
CPU Curent: 2300,1 Mhz 23,3 x 100,0 Mhz :|

kde sa dá ešte nastaviť a zvýšiť frekvencia na dobrých 133.3 Mhz aby šlapalo naplno? v Biose je to Locknuté, bolo by to možné na doske spriepustniť? je možné že MB doska si s tak vysokým procesorom nevie poradiť a degraduje ho?
MB je P4VXASD2 VX3 - ECS Elitegroup - podrobnejšie tu: http://www.motherboard.cz/mb/ecs/P4VXASD2V3X.htm
za skoré odpovede ďakujem, po prebudení hneď nakuknem, či niečo prišlo :lol:

OdoslaťOdoslané: 11 Jún 2010 07:41 
Generál let. 1. triedy
Obrázok používateľa

Založený: 28 Jún 2004 07:28
Vsetky frekvencie v Biose nastav na auto . Ak nic , tak stiahni novy Bios co podporuje tvoj procesor . Ale pozor ak ho zle prepalis , doska je v rici....vyzera to ze mas P4 Extreme , ten bezal defaultne na 3.06 Ghz....

My gallery

Tak dobre!!!Su napravo aj nalavo , su pred nami aj za nami..Konecne nam kurwa neutecu...

OdoslaťOdoslané: 17 Júl 2010 11:26 
Rotník
Obrázok používateľa

Založený: 17 Mar 2010 23:09
Ráno vstanem, dám si kávičku a zapnem počítač, všetko nabehlo, šlo a zrazu počujem zvuky ako z kosačky na trávu, komp v tom momente vypol a čieeerno čierna tma :mrgreen:
reku čo to? prehriatie? nebolo by to zvlášte keď je aj o osmej ráno horúco, skúšam reštartovať, poodpájať prívodové káble, ništ, comp ani nenabehne, ventilátori stoja, vrtuľky sa nekrútia :roll: hmm
aj keď mám alergiou upchatý nos pocítil som závan "počítačovej smrti" rozobral som comp, a zdroj horúci ako piecka starej bosorky, asi zhorel, ale prečo? otočím bedničku a tam na mňa spoza ventilátora zdroja kuká popravený nočný motýľ veľký ako palec, hľadal skrýšu našiel smrť a ešte mi aj odpálil zdroj nočný sabotér :evil: , dobre že mám, nefunkčných kompov doma viac, zdroj nebol problém nahradiť. Ale takto aby dokázal hmyz sabotovať comp som ešte nezažil :lol:

OdoslaťOdoslané: 17 Júl 2010 11:40 
Podplukovník let.

Založený: 07 Nov 2007 19:35
tak týmto si tromfol všetko, čo sa tu kedy spomínalo :lol:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Počet príspevkov: 171 ]  Prejsť na stránku Predchádzajúca  1 ... 8, 9, 10, 11, 12

Všetky časy sú v UTC + 1 hodina [ letný čas ]

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.