Jurinkove hardwarove katastrofy

Jurinko
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 8:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

Jurinkove hardwarove katastrofy

Príspevok od užívateľa Jurinko » Št Apr 06, 2017 7:59 pm

Po 9 rokoch mi odisla Nvidia 8800GT a zalozna ATI 850XT uz nema na Win10 64bit drajvre, cosi mi poradte. Idem momentalne na Windows Basic Display Adapteri :x

Nic 3dtazsie nez desatrocne hry na PC nemam.
Naposledy upravil/-a Jurinko v Pi Feb 02, 2018 8:33 am, upravené celkom 1 krát.

Vladis
Príspevky: 238
Dátum registrácie: Pi Feb 10, 2017 1:58 pm
Bydlisko: Trnava
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Vladis » Pi Apr 07, 2017 6:36 am

Moznosti je vela, zalezi na tebe, co, kde a za kolko....ja poradim len s vlastnej skusenosti a ked nechces investovat staci ti na starsie hry, tak napr moja byvala GTX650 1G, pohode slapala, dokonca aj bosko slo, ale uz na nizsich detailoch....na bazosi ju kupis +-50€
a tu mas porovnanie: http://www.videocardbenchmark.net/compa ... 5B%5D=2155
Ale ako som pisal moznosti je vela...

p.s. len neviem ako to je s kompatibilitou PCIe 2 a 3, (aku mas dosku) ale mylsim ze by to malo slapat ale pre istou by si si to musel zistit.
Letka_13/Vladis

Jurinko
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 8:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Jurinko » Pi Apr 07, 2017 8:07 am

Diky, nasiel som na bazosi Radeon R9 270, cca podobne z 2013.

Užívateľov profilový obrázok
Mike
Príspevky: 162
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 7:35 pm
Bydlisko: Stropkov
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Mike » Pi Apr 07, 2017 9:14 am

Juraj a co drivery ? Ty stale pouzivas tie modifikovane ?? Pri Nvidii mas takmer istu kompatibilitu ale ATI raz ano a raz nie....
Oneň nemožno zabaliť do papiera ...

Jurinko
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 8:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Jurinko » Pi Apr 07, 2017 10:43 am

Miso mal som 8 rokov Nvidiu od papucha, na 10 rokov som vypadol z tohto. Tie vojny o moddovane catalysty a neviemco :lol: pamatam si pojmy ako GeForce MX400, 4200Ti a ATI 9800 Pro. Som stary skoro ako Indy.

Uz ju mam v praci na stole za 60 s velkym a tichym chladicom, podla toho Vladissovho comparatora si idem seriozne polepsit. Poobede instalujem. SOm pripraveny na vsetko.

Jurinko
Príspevky: 110
Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 8:27 pm
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Jurinko » Pi Apr 07, 2017 6:29 pm

Karta fici vyborne. Sturmovik je zasa hladsi a krajsi.

ATI>Nvidia :twisted:

Užívateľov profilový obrázok
Algy
Príspevky: 989
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Bydlisko: Kanianka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Algy » So Nov 25, 2017 9:52 pm

Po novom mám Radeon RX 550 series , a terazky mi nešiel zapnúť šturm....tak som dal v koreňovom adresári setup, dal som najvyššie rozlíšenie a zapol Direct X , miesto Open GL. Šturmovik sa rozbehol a v menu som dal najvyššie možné rozlíšenie. Ale v HSFX mi pri pokuse o spustenie vyhodí len malé okienko v ktorom je napísané "Hi" . Už som podobný problém kedysi mal, len neviem ako soh ho vtedy riešil... Vie niekto čo s tým ??? HSFX sa mi inak nerozbehne.
Letka_13/Algy

Užívateľov profilový obrázok
Algy
Príspevky: 989
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Bydlisko: Kanianka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Algy » Ut Nov 28, 2017 5:57 pm

Algy napísal:
So Nov 25, 2017 9:52 pm
Po novom mám Radeon RX 550 series , a terazky mi nešiel zapnúť šturm....tak som dal v koreňovom adresári setup, dal som najvyššie rozlíšenie a zapol Direct X , miesto Open GL. Šturmovik sa rozbehol a v menu som dal najvyššie možné rozlíšenie. Ale v HSFX mi pri pokuse o spustenie vyhodí len malé okienko v ktorom je napísané "Hi" . Už som podobný problém kedysi mal, len neviem ako soh ho vtedy riešil... Vie niekto čo s tým ??? HSFX sa mi inak nerozbehne.
...tak som sa dopátral na SVK a zmenil rozlíšenie priamo v conf.ini.... a už to frčí...
Letka_13/Algy

Užívateľov profilový obrázok
Algy
Príspevky: 989
Dátum registrácie: St Feb 08, 2017 4:21 pm
Bydlisko: Kanianka
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Algy » St Nov 29, 2017 8:32 pm

...takže frčať to už frčí...ale nedokážem zlepšiť kvalitu vody. Stále je taká šturmovikovská, aj keď dám Water na 4 . Keď som skúsil zmeniť nastavenie grafiky na Open GL , tak ostala voda úplne čierne. Treba niečo v conf.ini ešte zmeniť? Na DirectX vyzerá teraz všetko podstatne lepšie...teda až na tú vodu...
Letka_13/Algy

Užívateľov profilový obrázok
Indy
Príspevky: 838
Dátum registrácie: Št Feb 09, 2017 12:00 pm
Bydlisko: Jamnik/Szczecin
Kontaktovať užívateľa:

Re: Grafika

Príspevok od užívateľa Indy » Št Nov 30, 2017 4:33 pm

Uz si sice velmi nepamatam, ako to bolo, ale na directx sa kedysi v sturmovi nedala nastavit grafika na perfect. Kazdopadne to skus rozbehat na opengl.
Letka_13/Indy

Napísať odpoveď

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 11 neregistrovaných