Falkon, dik za obsirnejsie vysvetlenie. Ja by som este dodal, ze konkretne v 1C tie docasne mock objekty volaju "placeholders". Na niektorych starsich screenshotoch je vidiet na mape len sede kvadre namiesto domov. Pokial su tie "placeholders" domov v rovnakych alebo velmi podobnych velkostiach ako ich finalne 3D modely, tak takyto postup prace umoznuje viacerym ludom pracovat na mape naraz bez toho, aby museli cakat jeden na druheho. Jeden clovek moze rozmiestnovat objekty na patterny miest a dedin, kym 3D modelar este len tie domy modeluje. Na zaver sa placeholdery jednoducho vymenia za finalne modely a hotovo. Ziadne casove prestoje.
Tento isty postup by sa nam hodil pri tvorbe mapy SK.
falkon napísal:
A ked tu uz pisem, tak pridam este jeden dotaz... neviete nahodou, ci sa planuje vyuzivat nejake kniznice ako napr. PhysX na pocitanie fyziky (napr. na simulaciu aerodynamiky (fluid dynamics) alebo inych aspektov)? Nehovori sa o tom nic?
Falkon, zatial som o nic takom nepocul. Snad bude ten herny engine dost flexibilny na to, aby ho po vydani vedeli prisposobit novym technologiam.
Mimochodom, na margo tych animacii pilotov. Mam info, ze okrem pohybov tela, by mali mat aj mimiku tvare. Naco je to dobre? Napriklad na to, aby sa clovek v bombarderi necitil, akoby zvysok posadky vobec nenastupil.